Dokters redden geamputeerde arm door hem aan been te naaien

Iets interessants gelezen dat je wil delen met je studiegenootjes? Post het hier

Dokters redden geamputeerde arm door hem aan been te naaien

Postby Zwil » Thu Mar 04, 2004 5:42 pm

'k vond het bericht wel de moeite waard om het te posten... Lijkt me raar zicht...:


Spaanse dokters redden geamputeerde arm door hem aan been te naaien

(Belga) Bij een erg ongewone reddingsoperatie hebben Spaanse artsen bij een vrachtwagenbestuurder een geamputeerde verwonde onderarm tijdelijk aan zijn been genaaid, om de doorbloeding te verzekeren. De arm bleef negen dagen aan het been vastgehecht voor dokters hem weer op de juiste plaats konden aanhechten.

Spaanse chrirurgen noemden de transplantatie "uniek in de wereld". De 25-jarige vrachtwagenchauffeur Israel Sarrió verloor een maand geleden bij een ongeval zijn linkeronderarm tot aan de elleboog. Artsen in Valencia naaiden de onderarm weer aan, maar de wonde raakte ontstoken. Daarop amputeerden de artsen de onderarm en verbonden hem ter hoogte van de lies met de aders van het linkerbeen. Zo konden ze de wonde aan de bovenarm desinfecteren. Na negen dagen werd de onderarm probleemloos weer aangehecht. Zo'n 32 dagen na het ongeval kan de man zijn arm weer lichtjes bewegen. (LVR)
Calvin:
" Why do we drink cow's milk? Who was the first guy who first looked at a cow and said "I think I'll drink whatever comes out of these things when I squeeze 'em!"? "
Zwil
1e kan. forumkunde
1e kan. forumkunde
 
Posts: 117
Joined: Wed May 22, 2002 9:11 pm

Return to Up-to-date

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests